Brandwerende bevlokking

Brandwerende bevlokking

Vuur Flocage De brand van de flocage gesneden

Bevlokkingswerken staan centraal in onze business. Onze vlokspuiters worden rechtstreeks op de bouwplaats opgeleid. We zijn erkende aanbrengers voor verscheidende fabrikanten zoals Daussan en Carboline.

We kunnen met beide soorten beschermingen werken: vezelinblazing en mortelopspuiting. We hebben een QualibatRGE-erkenning voor isolatie in Frankrijk.

Met brandwerende bevlokking voor gebouwen kan een kamer geïsoleerd worden en kan men binnen een frissere dan wel warmere temperatuur behouden.
Aarzel niet om ons te contacteren!

Realisatie van Staff- of Promat-kokers

Karta Scs is opgeleid voor de Promatproducten. We leveren en plaatsen uw rookafvoerkokers; we creëren uw compartimenteringen en uw brandwerende afdichtingen. Rookafvoer geeft de aanwezigen bij brand meer tijd om een gebouw te verlaten. Brandwerende gipsplaten, calciumsilicaatpanelen en STAFF-platen worden gebruikt voor een doeltreffende brandbescherming door compartimentering.

We beschikken over alle nodige ervaring om u advies te geven en tot een professioneel resultaat te komen.
 Aarzel niet om ons te contacteren!

Brandwerende verf

Brandwerende (‘intumescente’) verf heeft het vermogen sterk uit te zetten bij langdurige grote hitte. Dergelijke verf is bedoeld om de verspreiding van vlammen in een gebouw te vertragen. Op die manier houdt ze bij brand de hoge temperaturen in één kamer. De tijd waarin een brand zich via de muren verspreidt wordt daardoor heel wat langer. De verf kan aangebracht worden op muren en op stalen draagbalken.

Ons bedrijf gebruikt zijn ervaring om te berekenen hoeveel verf er nodig is, volgens de geldende PV’s, om de vuurbestendigheid te verkrijgen die u op uw bouwplaats wenst.
Met behulp van meettoestellen, een elektromagnetische sonde en peilmaat, wordt de dikte van de aangebrachte verf gecontroleerd zodra ze droog is. Karta is erkend voor fabrikant/distributeur Carboline, een referentie in de sector.
Aarzel niet om ons te contacteren!

Brandwerende voeg – Afdichting met brandwerende rockwool – Kabelgoot – Brandwerende manchet – Afdichting

Karta werkt nauw samen met fabrikanten als Tremco-Illbruck en met testcentra, om zo aan al uw noden tegemoet te komen.
Aarzel niet om ons te contacteren!

Vlokinspuiting gebouwen

Onze specialiteit is vlokinspuiting van gebouwen. Vuurbestendigheid heeft voor ons geen geheimen meer. Aangezien bevlokking een redelijk complexe techniek is, is het sterk aangeraden een beroep te doen op professionals inzake vlokinspuiting van gebouwen. De techniek van vlokinspuiting van gebouwen maakt het mogelijk thermische bruggen doeltreffend weg te werken. Bekijk onze realisaties en aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

De vuurbestendige vlokinspuiting van een gebouw is een van de belangrijkste stappen om het gebouw conform te maken. We gebruiken de technieken van vezelinblazing en mortelopspuiting. Vezelinblazing gebeurt door droge stoffen te spuiten, terwijl bij mortelopspuiting vochtige stoffen worden gespoten. Beide methodes volgen hetzelfde procedé en geven hetzelfde resultaat: een brandwerende bevlokking. We gebruiken spuitmachines waarmee we snel en doeltreffend kunnen werken.
Aarzel niet om ons te contacteren!

Twee soorten bescherming: vezelinblazing en mortelopspuiting

Doordat ze niet rot, is de ingeblazen vezel bestand tegen knaagdieren en parasieten. Het isolerende vezelmateriaal is relatief goedkoop en zeer doeltreffend. Het is niet giftig of schadelijk omdat het hoofdzakelijk uit minerale wol bestaat. Brandwerende vezelinblazing gebeurt met een spuitmachine, en de dikte gaat van 10 tot 160 mm. Dit vezelprocedé wordt gebruikt voor thermische isolatie, akoestische isolatie en ook voor brandwering, omdat het brandremmende eigenschappen heeft.

Mortelopspuiting heeft net als vezelinblazing brandwerende eigenschappen. Het gebeurt ook met een spuitmachine en wordt ook vaak gebruikt voor passieve brandbescherming.

Contacteer ons

3 + 11 =

Het hoofdkantoor: 157 Zeedijk 8370 Blaankenberge

Werkplaats : rue des Verreries 29, 7170 Manage.

België: +32 465 884 766

France: +33 780 04 83 61